158.523 euro voor duurzaam woon-schoolverkeer

De provincie Vlaams-Brabant geeft 158.523 euro voor 42 duurzame woon-schoolverkeer-projecten van scholen uit Affligem, Asse, Bierbeek, Boutersem, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Kampenhout, Kortenaken, Landen, Leuven, Machelen, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Rotselaar, Tervuren, Tienen, Tremelo, Vilvoorde en Zaventem.

De provincie Vlaams-Brabant zet in op duurzaam woon-schoolverkeer. De scholen die meewerken hebben het hele schooljaar verhoogde aandacht voor verkeer en mobiliteit.

‘We willen scholen stimuleren om van stappen en fietsen met de leerlingen een gewoonte te maken. Ze stellen een jaarplan op met het hele jaar door aandacht voor praktische verkeerslessen. Zo doen kinderen en jongeren al vroeg ervaring op in het verkeer, wat hen voorbereid op het moment waarop ze alleen de straat op gaan’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

In totaal krijgen 42 projecten van scholen een subsidie van de provincie Vlaams-Brabant om werk te maken van meer duurzame mobiliteit, goed voor 158.523,02 euro aan subsidies.

‘Met de subsidie investeren de scholen in materiaal voor de verkeerslessen, fietsen of een uitbreiding van de fietsenstalling. We ondersteunen de scholen bij de uitwerking van het project’, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

Overzicht projecten

XLS - 35 Kb

Steven Fagard

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be