15 nieuwe huurappartementen voor middeninkomens in hartje Halle

Vlabinvest en woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei realiseerden een nieuwbouw in Molenborre in Halle. Het gebouw omvat 15 betaalbare huurappartementen voor (kleine) gezinnen met gemiddelde inkomens. Op 28 januari werden ze officieel ingehuldigd.

 

Het nieuwbouwproject Molenborre omvat 15 huurappartementen boven een commerciële ruimte. Het woonproject is gelegen in de Molenborre, een zijstraat van de Basiliekstraat.

  • 11 van de 15 van de eenheden zijn éénslaapkamerappartementen. Verder zijn er 3 appartementen met twee slaapkamers en 1 met drie slaapkamers.
  • Aan elk appartement is er een ondergrondse parkeerplaats gekoppeld. Deze parkeerplaatsen bevinden zich niet in/onder het project zelf maar wel op wandelafstand. Namelijk onder de appartementen van de Molenborre 13
  • Het gebouw heeft platte daken met 2 zonnepanelen per appartement. De restruimte bestaat uit groendaken. Op die manier wordt het hemelwater maximaal gebufferd in het project.
  • Alle appartementen voldoen aan E-peil 40 en zijn uitgerust met condenserende gaswandketels en ventilatiesysteem C+.


"Gezien de centrale ligging, mikken we vooral op de doelgroep van alleenstaanden", zegt Oscar Decoster, voorzitter van sociale woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei. "In het centrum zijn alle voorzieningen op wandelafstand, wat ideaal is voor huurders die al wat ouder zijn of mensen die zich willen verplaatsen met het openbaar vervoer. Het gebouw is bovendien volledig rolstoeltoegankelijk door haar brede deuren en personenlift”.

Met dit project versterkt de woonmaatschappij haar aanbod verder in de stadskern van Halle. Boven en naast haar kantoren verhuurt ze momenteel 101 sociale appartementen.

Op 28 januari werd een Vlabinvest-woonproject in Halle ingehuldigd
Op 28 januari werd een Vlabinvest-woonproject in Halle ingehuldigd

Betaalbaar wonen in eigen streek

De 15 appartementen worden verhuurd met een korting op de martkhuurwaarde. De huurprijzen zijn vastgelegd tussen de 550 en 720 euro. Hierdoor blijven ze betaalbaar voor gezinnen met een gemiddeld inkomen.

“Want betaalbaar wonen is een uitdaging voor vele gezinnen, zeker in gemeenten dicht bij Brussel”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen en Vlabinvest. “Via de voorrangsregeling van Vlabinvest krijgen kandidaten die geboren en getogen zijn in Halle of omstreken een streepje voor en kunnen ze blijven wonen in hun eigen streek”.

Het Molenborre-gebouw omvat 15 betaalbare huurappartementen voor de middenklasse, met voorrang voor inwoners uit de streek
Het Molenborre-gebouw omvat 15 betaalbare huurappartementen voor de middenklasse, met voorrang voor inwoners uit de streek

Momenteel is bijna de helft van de appartementen toegewezen en zijn nog er éénslaapkamerappartementen beschikbaar. Wie interesse heeft, kan contact opnemen
via info@wpz.be

Meer info:
www.vlabinvest.be of www.wpz.be

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Oscar Decoster

Voorzitter, Woonpunt Zennevallei

Julie Wolf

Vlabinvest-Wonen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be