15 nieuwe betaalbare woningen in Dworp

Vlabinvest en woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei realiseerden in de Vroenenbosstraat in Dworp (Beersel) een nieuwbouwproject van 15 betaalbare koopwoningen voor gezinnen met gemiddelde inkomens. Deze woningen worden in eerste instantie verkocht aan mensen uit Beersel. Op die manier willen de partners het wonen in eigen streek stimuleren.

Op 18 januari werd het nieuwbouwproject 'Vroenenbos' in Dworp officieel ingehuldigd
Op 18 januari werd het nieuwbouwproject 'Vroenenbos' in Dworp officieel ingehuldigd

Inbreidingsproject in dorpskern Dworp

Voor de start van de werken in mei 2019 stonden op de plek van het project nog de oude Mobikit-gebouwen, een erfenis van de meubelindustrie die jarenlang gevestigd was langs de oevers van de Molenbeek.

"Ondertussen heeft werkgelegenheid plaatsgemaakt voor woongelegenheid”, zegt Hugo Vandaele, gewezen burgemeester van Beersel en medewerker van het project. “Het is een mooi voorbeeld van hoe we plaats kunnen maken voor sociale woningen zonder groene ruimtes aan te snijden."


Het project is dicht bij alle voorzieningen gelegen en heeft een uitzicht over de velden.

Instapklaar zonder zorgen

Grote troeven van de woningen zijn dat ze volledig instapklaar zijn, beschikken over zonnepanelen en conform zijn aan de actuele EPB-normering.

"Betaalbare woningen op de privémarkt zijn vaak woningen waar nog heel wat oplapwerk aan is, wat niet aan iedereen is besteed. Bovendien zijn energetische renovaties nu ook een must en dat kan doorwegen in de portefeuille. Met zulke projecten willen we een antwoord kunnen bieden op die nood", zegt Bart Vranken, directeur van Woonpunt Zennevallei.

Het gaat over 15 koopwoningen met volgende kenmerken:

  • 14 halfopen en 1 gesloten bebouwing
  • eigen private oprit met staanplaats voor 2 wagens
  • gelijkvloers: Inkomhal met gastentoilet, ruime leefruimte en volledig ingerichte, open keuken
  • eerste verdieping: 3 slaapkamers en badkamer
  • tuin en groot terras (zuid-oosten georiënteerd). Achter de tuin loopt een beek en wandelpad naar het centrum van Dworp
De woningen zijn betaalbaar voor gezinnen met gemiddelde inkomens en instapklaar zonder zorgen
De woningen zijn betaalbaar voor gezinnen met gemiddelde inkomens en instapklaar zonder zorgen

Technische informatie:

  • Ontwerper: DB Architect
  • Aannemer: Everaert-Cooreman
  • Conform aan de hedendaagse EPB-normering
  • Bewoonbare oppervlaktes van 103 tot 115 m2
  • Platte daken met zonnepanelen

Infogids Vroenenbos.pptx

PPTX - 76 Mb

Betaalbaar wonen in eigen streek

Door een fikse korting ten opzichte van de vastgoedmarkt starten de prijzen voor de woningen van 304.000 euro, exclusief BTW. Bovendien genieten de kopers van een verlaagd btw-tarief van 6%. ​

“Hierdoor blijven ze betaalbaar voor gezinnen met een gemiddeld inkomen. Want betaalbaar wonen is een uitdaging voor vele gezinnen, zeker in gemeenten dicht bij Brussel”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen en Vlabinvest. “Via de voorrangsregeling van Vlabinvest krijgen kandidaten die geboren en getogen zijn in Beersel voorrang en kunnen ze blijven wonen in hun eigen streek”.

Momenteel staat er nog maar 1 van de 15 woningen te koop.

Wie zijn kans gemist heeft, kan zich inschrijven voor het nieuwe koopproject in de Grote Baan in Beersel waar de bouwwerken van 12 woningen volop bezig zijn: Project Grote Baan - Kasteelstraat (Beersel) (wpz.be)

Meer info: www.vlabinvest.be of www.wpz.be

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Bart Vranken

Directeur, Woonpunt Zennevallei

Hugo Vandaele

Burgemeester, Gemeente Beersel

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be