142.928,75 euro voor nieuwe fietspaden in Roosdaal

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 142.928,75 voor de aanleg van een fietspad langs de Kraanstraat in Roosdaal.

De provincie Vlaams-Brabant betaalde  66.076,11 euro na de afronding van de werken aan de fietspaden in de Kraanstraat in Roosdaal. Bij de start van de werken in 2017 betaalde de provincie al 76.852,64 euro uit. Dit brengt het totale subsidiebedrag op 142.928,75 euro.

De Kraanstraat is een belangrijke verbindingsweg doorheen de gemeente Roosdaal. De weg wordt onder meer gebruikt voor verkeer komende van Liedekerke richting N285.
Er geldt een snelheidsregime van 50km/u. Maar de gereden snelheid werd als onaangepast ervaren. Er waren smalle betonstroken, die gebruikt werden als informele fietspaden, maar deze situatie was niet veilig en comfortabel.
 

De Kraanstraat heeft nu nieuwe fietspaden aan beide zijden van de rijweg over een afstand van ca. 880 meter. De fietspaden zijn verhoogd en aanliggend aan de rijweg. Ze zijn uitgevoerd in asfalt met een breedte van 1,75 meter.
De rijweg werd versmald naar 6 meter inclusief de goten en er werden twee rijwegversmallingen aangelegd.
 

Investeren in fietsen

‘Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken. Bovendien is het gezond en goed voor het milieu’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat  woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt’.
 

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het Bovenlokaal Functioneel Fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden.
Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest. De provincie subsidieert 40% van de kosten van de fietsinfrastructuur. Vlaanderen stelt hier sinds het voorjaar van 2018 nog eens 50% tegenover.

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Nele Tierens

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be