13 startende bedrijven leggen plannen voor om buitenland te veroveren

Slotsessie opleiding internationalisering voor Vlaamse starters in de gezondheidstechnologie op 8 juli


Op 8 juli ronden 13 startende Vlaamse ondernemingen in het Provinciehuis in Leuven hun internationaliseringsopleiding af. Ze leggen hun plannen voor aan een internationale jury onder leiding van voormalig VS-ambassadeur Howard Gutman.

"In november 2020 startten13 Vlaamse ondernemingen uit de gezondheidstechnologie met een opleiding internationalisering. Deze opleiding moet hun kansen vergroten om voet aan de grond te krijgen in het buitenland", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

“De 13 deelnemers, waarvan 6 uit Vlaams-Brabant, ​ zijn nu bezig zijn met de laatste fase van de lancering van hun bedrijf of net actief op de Belgische markt maar met de stevige ambitie om internationaal door te breken”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Het hoge aandeel deelnemers uit Vlaams-Brabant toont aan hoe belangrijk de sector van de gezondheid en de daarbij horende technologieën wel zijn voor onze provincie”.

De Vlaams-Brabantse deelnemers zijn onder meer ArtiQ en RunEASI, beide spinoff-bedrijven van KULeuven, HippoCreates uit Bekkevoort en Moonbird uit Keerbergen.

Via 7 sessies maakten de deelnemers kennis met thema’s zoals exportstrategieën, juridische en legale aspecten bij internationaal ondernemen en financieringsmogelijkheden. Daarnaast werden er 3 sessies gewijd aan de Europese markt, de VS en Zuidoost Azië en was er ook één-op-één coaching. Elke sessie werd geconcretiseerd door getuigenissen en tips van ondernemers uit eenzelfde sector zoals bijvoorbeeld MedEnvision uit Aarschot.
Na deze sessies moesten de deelnemers de opgedane kennis verwerken en hun internationaliseringsplannen voorbereiden.

 

Op donderdag 8 juli vindt in het Vlaams-Brabantse Provinciehuis in Leuven de laatste sessie plaats.
9 van de 13 starters zullen hun plannen voorstellen aan een internationale jury onder leiding van Howard Gutman, de voormalige ambassadeur van de VS in België.
Aansluitend is er een netwerkmoment waarop ze kunnen kennismaken met investeerders en gevestigde spelers uit de sector van de gezondheidstechnologie.

Programma:

  • 18:00: Opening door gedeputeerde Ann Schevenels
  • 18:05: Voorstelling van de internationaliseringsplannen door 9 deelnemers van de opleiding
  • 20:00: Netwerkmoment
  • 22:00: Einde

Adres: Provinciehuis, Provincieplein 1 in Leuven


De organisatie van de opleiding is in handen van de provincies Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen en Leuven MindGate. ​
Hiermee bieden zij een antwoord op de zeer grote nood aan ondersteuning bij internationalisering van jonge bedrijven uit de sector van de gezondheidstechnologie.

Deze opleiding wordt mee ondersteund door flanders.bio, MedTech Flanders, Blue Health Innovation Center, Flanders Investment & Trade, Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen, DSP Valley en imec.istart.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Philip Dingemans

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be