1,2 miljoen euro voor 12 plattelandsprojecten

12 plattelandsprojecten krijgen samen meer dan 1,2 miljoen euro subsidies van de provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen en Europa. Het gaat om projecten, uit onder meer Halle, Asse, Begijnendijk-Keerbergen-Rotselaar-Tremelo, Haacht, Lennik, Vlaamse Rand rond Brussel en Zuid-Hageland, die van het platteland een betere plek willen maken om te wonen en te leven.


“Het zijn onder meer projecten die wandelgebieden toegankelijker maken en lokale biodiversiteit versterken”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens, bevoegd voor platteland. “Daarnaast krijgen oude gebouwen een noodzakelijke renovatie en nieuwe invulling. Verder zetten we in op het vergroten van de kennis van stadskinderen over landbouw en ondersteunen we de teelt van zonnebloemen in de provincie.”

12 plattelandsprojecten kregen samen zo'n 1,2 miljoen euro steun

12 plattelandsprojecten kregen samen zo'n 1,2 miljoen euro steun
12 plattelandsprojecten kregen samen zo'n 1,2 miljoen euro steun

Het gaat om de laatste twaalf goedgekeurde plattelandsprojecten Omgevingskwaliteit en Platteland Plus van de huidige Europese programmaperiode:

 

Omschrijving

Subsidie

1.

Toegankelijk wandelpad in Lennik: de aanleg van een vlonderpad om de Pajotse natuur voor doelgroepen met beperkte mobiliteit te ontsluiten.

 

155.530 euro

2.

(H)eerlijk Haacht: lokale en gezonde voeding redden en bedeling voorzien via de korte keten.

 

109.850 euro

3.

Wild van kruiden: wonderlijke ontmoetingen met elkaar in de natuur van Haacht voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

 

95.092 euro

4.

Versterkte plattelandsbeleving voor stadskinderen in de rand rond Brussel en centrumsteden van Vlaams-Brabant van Plattelandsklassen vzw.

 

123.500 euro

5.

Meer tewerkstelling, minder armoede en minder eenzaamheid in de regio Asse van Ferm Thuiszorg vzw.

 

74.931 euro

6.

Wandellussen tussen Demer en Dijle in de gemeenten Begijnendijk, Keerbergen, Rotselaar en Tremelo ontwikkelen en de lokale biodiversiteit versterken.

 

38.076 euro

7.

Agro-ecologische granen voor brood, bier, biodiversiteit en bodem opnieuw in het landschap brengen door Regionaal Landschap Zuid-Hageland vzw.

 

124.962 euro

8.

Platteland Plus: een veilig en groen onderkomen voor scouts Sint-Rochus uit Halle.

 

130.000 euro

9.

Plattenland Troef 2.0: plattelandsregio’s promoten bij een groot binnenlands publiek met focus op rurale ondernemers van Toerisme Vlaams-Brabant vzw.

 

129.879 euro

10.

Van dorpszaal naar dorpshuis. Trajectbegeleiding dorpshuizen van Landelijke Gilden vzw.

 

82.506 euro

11.

Zonnebloemteelt fleurt Vlaams-Brabant op van Praktijkpunt landbouw Vlaams-Brabant vzw. Een nieuw pallet aan kansen voor de korte keten met zonnebloempitten en zonnebloemolie.

 

109.722 euro

12.

Herinrichting belevingstuin Zennedal in Halle van Ommekaar vzw.

 

48.356 euro

 

Totaal

1.222.404 euro

Overzicht plattelandsprojecten.docx

DOCX - 48 Kb

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Eva Roeykens

Plattelandscoördinator, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be