1.050.380 voor nieuwe fietspaden in Dilbeek

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 1.050.380,68 euro voor de aanleg van fietspaden langs de Robert Dansaertlaan in Dilbeek.

De aanleg van de fietspaden gebeurt langs de Dansaertlaan, tussen de Stationsstraat en de Brusselstraat.
De weg wordt gebruikt voor verkeer dat onder meer van de Brusselse Ring richting Groot-Bijgaarden rijdt. Er worden verhoogd aanliggende enkelrichtingsfietspaden voorzien aan beide zijden van de weg voor het deel ten westen van het op- en afrittencomplex van de Ring. Voor het deel ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de Ring en ten oosten ervan komt er een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad.

De Robert Dansaertlaan ligt parallel met de fietssnelweg F2 langs de spoorlijn 50.
De provincie Vlaams-Brabant werkt hier, samen met de gemeente Dilbeek, aan een fietssnelweg tussen het station van Sint-Martens-Bodegem en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit project is momenteel nog in de planfase. Met de realisatie van de fietspaden aan de Dansaertlaan komt er op korte termijn een alternatief voor de fietser.

De werken starten in februari 2019 en zullen zeker tot voorjaar 2020 duren.


Investeren in fietsen

‘Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat  woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt’.

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden.
Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest. De provincie subsidieert 40 % van de kosten van de fietsinfrastructuur. Vlaanderen stelt hier nog eens 50 % tegenover.

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Kris Lambrechts

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be