1.000ste woning via Vlabinvest

Recent is de 1.000ste woning opgeleverd in een project waarin Vlabinvest participeert. Het gaat om een woning in het Heuvelpark in Halle. Vlabinvest zorgt voor betaalbaar wonen in de Vlaamse Rand via projecten waar de band met de streek een rol speelt bij de toekenning. 

Recent werden 18 koopwoningen en 9 huurwoningen van het project ‘Heuvelpark’ in Halle opgeleverd.
‘En daarmee staat de teller van de woningen waarin we met Vlabinvest participeren ondertussen op 1.000’, zegt een fiere gedeputeerde Tom Dehaene. ‘Vlabinvest heeft tot nu toe reeds 499 woningen zelf gefinancierd’.
 

Vlabinvest, het Agentschap voor Woon- en Zorginfrastructuurbeleid voor Vlaams-Brabant, realiseert woonprojecten met een sociaal karakter en zorgt voor de uitbouw van voorzieningen om het Vlaams karakter en een hoogwaardige woonkwaliteit in haar werkingsgebied te behouden of te bevorderen.
Het werkingsgebied omvat de 35 gemeenten van het arrondissement Halle-Vilvoorde en 4 gemeenten uit het arrondissement Leuven: Bertem, Kortenberg, Huldenberg en Tervuren.

Vlabinvest bouwt een strategische grondvoorraad op door betaalbare bouwgronden van voldoende grootte aan te kopen. Deze gronden worden dan gebruikt voor woonprojecten.

Vlabinvest zorgt voor de financiering van de bouw van de Vlabinvest-woningen, bestemd voor verkoop of huur.

De prijzen van de koopwoningen in het Halse Heuvelpark variëren van 207.000 tot 273.000 euro (inclusief registratierechten en BTW) en de 9 huurwoningen, waarvan er nog 4 beschikbaar zijn, worden verhuurd aan 700 en 750 euro.

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor wonen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be