10 keer de provincie rond. Provincie Vlaams-Brabant fietst voor Dikketruiendag

De provincie Vlaams-Brabant doet mee aan de Dikketruiendag van 12 februari met de fietsactie ’10 keer de provincie rond’. Op 1 februari trapten gedeputeerde Bart Nevens en Tom Dehaene deze actie af en kwamen zelf met de fiets, door de sneeuw, naar het werk.

Voor de 16de editie van de Dikketruiendag voert weerman Frank De Boosere de klimaatflandriens aan die fietsen voor een beter klimaat.
Ook de provincie Vlaams-Brabant springt mee in het zadel. Van 1 tot en met 12 februari organiseert ze De Fietstest voor haar personeelsleden.

Smeer je kuiten voor het klimaat

“We dagen onze personeelsleden uit om de wagen in te wisselen voor de fiets voor woon-werk verkeer en dienstverplaatsingen. In elke vestiging staan er twee elektrische fietsen van ‘De Fietstest’ ter beschikking”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “De bedoeling is om de teller van alle elektrische fietsen samen na tien dagen tijd op of over 2.500 km te krijgen, wat neerkomt op tien keer de provincie rond”.


Klimaat vaart wel bij meer fietsen

“Fietsen vermindert niet alleen de CO2-uitstoot, het verbetert de luchtkwaliteit en brengt minder lawaai met zich mee. Bovendien draagt fietsen bij tot een betere gezondheid: je vermijdt heel wat filestress en komt fris en monter aan op je werk”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor milieu.
 


 

Contacteer ons
Bart Nevens Gedeputeerde voor milieu en gebouwen, Provincie Vlaams-Brabant
Tom Dehaene Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant
Els Defillet Dienst gebouwen, Provincie Vlaams Brabant
Hans Flore Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant
Bart Nevens Gedeputeerde voor milieu en gebouwen, Provincie Vlaams-Brabant
Tom Dehaene Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant
Els Defillet Dienst gebouwen, Provincie Vlaams Brabant
Hans Flore Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven