10 jaar Starterslabo Vlaams-Brabant

Op dinsdag 20 november viert Starterslabo Vlaams-Brabant haar 10-jarig bestaan in het Provinciehuis van Leuven. Starterslabo biedt mensen een veilige omgeving aan waarin ze hun ondernemersidee kunnen uittesten en de haalbaarheid ervan kunnen onderzoeken

‘Starterslabo begeleidt mensen die hun ondernemersdroom willen realiseren en daarin ondersteuning zoeken door middel van coaching, training en aandacht voor persoonlijke groei. Speciale aandacht hebben we daarbij voor niet-werkende werkzoekenden en voor mensen die een afstand tot ondernemerschap ervaren’, zegt Karine De Baets, coördinator-coach van Starterslabo Vlaams-Brabant.

Het unieke systeem van het Labo!-traject biedt hen een gestructureerd en veilig kader aan, met behoud van werkloosheidssteun tijdens het traject van maximaal 18 maanden, waarin ze hun project kunnen uitwerken en uittesten in de markt.

Op het einde van het traject heeft de kandidaat-ondernemer zicht op de haalbaarheid om een eigen volwaardig inkomen te verdienen uit een economisch duurzame en zelfstandige activiteit en kan hij/zij een weloverwogen keuze maken. Uit een onderzoek van UCLL in opdracht van Starterslabo vorig jaar bleek dat 63% van de ondervraagde kandidaat-ondernemers de stap naar zelfstandig-ondernemerschap zonder de hulp van Starterslabo niet zou gezet hebben.

‘Starterslabo vormt zo een veilige brug tussen werkloosheid en zelfstandig ondernemerschap’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie. ‘‘Met onze steun aan dit initiatief willen we het ondernemerschap, de economische activiteit en de welvaart in onze innovatieve kennisregio stimuleren en versterken’.

Op dinsdag 20 november viert Starterslabo Vlaams-Brabant haar 10de verjaardag met een event.
Ook de pers is welkom.


PROGRAMMA:

16.30 uur: Onthaal en welkomstdrink

17. 30 uur: Openingstoespraak door Jean-Luc Claes, lid van de Raad van Bestuur Starterslabo Vlaams-Brabant

17.40 uur: Toespraak ter gelegenheid van 10 jaar Starterslabo Vlaams-Brabant door Mon Verreydt, gewestcoördinator Starterslabo

17.55 uur: Toespraak door Lodewijk De Witte, provinciegouverneur Vlaams-Brabant

18.10 uur: ‘Kandidaat- en ex-kandidaat-ondernemers aan het woord: wat betekent Starterslabo voor hen bij de opstart van hun eigen zaak?’, een panelgesprek

18.30 uur: Receptie

Doorlopend: Voorstelling van projecten van kandidaat-ondernemers


Adres: Provinciehuis, Zaal 95, Provincieplein 1 in Leuven

 

Marc Florquin

Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams Brabant

Roel Casteels

Dienst economie, Provincie Vlaams Brabant

Karine De Baets

Starterslabo Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be