1 dag niet

Provinciegouverneur en burgemeester Tielt-Winge gaan de straat op met politie

Van 22 oktober tot 28 oktober vindt de vijfde editie van ’1 dag niet’ plaats, de nationale actiedag tegen woninginbraken. Politiezone Hageland draagt zijn steentje hiertoe bij en ging, in aanwezigheid van provinciegouverneur Lodewijk De Witte,  op 24 oktober preventief de straat op.

'Het doel van de preventiecampagne ‘1 dag niet’ is om burgers aan te zetten om zelf initiatief te nemen om hun woning beter te beveiligen tegen inbraak’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

De politiezone Hageland bemant een preventiestand op de parking van het winkelcentrum ‘het Gouden Kruispunt’ in Tielt-Winge. Daar sensibiliseren ze de voorbijgangers op een ludieke manier over inbraakpreventie. Een politieagent, verkleed als inbreker, spreekt  samen met enkele wijkagenten de mensen aan en legt hen uit hoe ze met kleine maatregelen inbraken kunnen voorkomen.

Ook elders in Vlaams-Brabant vindt de oproep van ‘1 dag niet’ gehoor.
Verschillende politiezones steken een tand bij en doen extra controles en sensibiliseren burgers om meer preventieve maatregelen te nemen. Ook enkele gemeentelijke preventiediensten en buurtinformatienetwerken ondersteunen deze nationale actiedag.

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Stijn Claeskens

Dienst maatschappelijke veiligheid, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be